Fudbal

Sušić: Bilo je vrijeme da srušimo Meksiko

Sušić: Bilo je vrijeme da srušimo Meksiko
Sušić: Bilo je vrijeme da srušimo Meksiko

Dva puta samo izgubili od Meksika i bilo je konačno vrijeme da ih pobijedimo, rekao je Safet Sušić u obraćanju novinarima nakon utakmice igrane danas, po našem vremenu, u ranim juranjim satima u Čikagu.

„Zmajevi“ su na stadionu „Soldier“ savladali Meksikance rezultatom 1:0 i tako završili američku turneju u sklopu priprema za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Jednako kao i u predhodnom meču u Sent Luisu, kada su slavili protiv Obale Slonovače sa 2:1, bh. igrači i protiv Meksika pokazali su dobru igru. Brojne prilike u prvom poluvremenu krunisali su u 41. minuti kada je gol odluke postigao Izet Hajrović, na asistenciju Sejada Salihovića.

„Čestitao bih svojim fudbalerima na zasluženoj pobjedi. Dva puta samo izgubili od Meksika i vrijeme je bilo da ih pobijedimo. Imali smo šest izmjena i vidi se da neki igrači nisu još potupno spremni. Mislim na Senada Lulića, Mensura Mujdžu, te Izeta Hajrovića koji malo igra u svom klubu. Međutim, imamo još 12 dana do naše utakmice sa Argentinom na Svjetskom prvenstvu i siguran sam da će svi biti na vrhunskom nivou i po pitanju forme“, tvrdi Sušić.

U drugom poluvremenu rezultat se nije mijenjao. Dobre prilike za BiH su propustili Miralem Pjanić i Edin Džeko, a u finišu utakmice se sa dvije odbrane istakao i Asmir Begović.

Selektor je još jednom ponovio da Svjetsko prvenstvo ima veliki značaj za njega i njegov tim i da ne žele imati samo epizodnu ulogu.

„Hoćemo da pokažemo svijetu da nismo slučajno na Mundijalu. Imamo dobru ekipu i želju da prođemo u drugi krug. Dobro je što smo na američkoj turneji upisali dvije pobjede, ali želim da moji fudbaleri znaju da ih ovaj uspjeh ne smije zavarati“, upozorio je Sušić. 

Izet Hajrović nije krio zadovoljstvo zbog postizanja pobjedonosnog gola.  

„Mnogo smo sretni zbog ove pobjede. Mislim da smo spremni da možemo nastaviti u istom ili sličnom ritmu i na Mundijalu. Sejad Salihović je dodao loptu u pravi trenutak, prvo nisam mislio da ide meni, ali onda sam vidio da mogu dati gol“, rekao je Hajrović.

Ekipa će u Čikagu boraviti do 5. juna, kada će otputovati u bazu Garuža u Brazilu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije