Privreda

Privrednici da prijave probleme u naplati potraživanja iz Rusije i Ukrajine

Privrednici da prijave probleme u naplati potraživanja iz Rusije i Ukrajine
Foto: Arhiva | Privrednici da prijave probleme u naplati potraživanja iz Rusije i Ukrajine

BANJALUKA - Privredna komora Republike Srpske pozvala je privredna društva iz Srpske koja imaju problem u naplati potraživanja od poslovnih partnera iz Ukrajine ili Rusije, da dostave Komori detaljno opisane probleme, uz jasne dokaze, kako bi bili proslijeđeni Vladi Srpske u cilju traženja zajedničkih rješenja.

"Ovo je jedan od rezultata sastanka privrednika s predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem i resornim ministrima, koji je Privredna komora RS organizovala u petak u Banjaluci", saopšteno je iz Privredne komore RS.

Kako su dodali, povod za organizaciju sastanka bila je sveprisutna globalna inflacija, konstantno povećanja cijena energenata i repromaterijala, nedostatak sirovina, ali i dodatno usložnjavanje kompletne situacije, prouzrokovane sukobom u Ukrajini.

"Sastanak je imao za cilj sagledavanje cjelokupne situacije, analizu problema, definisanje konkretnih mjera podrške domaćim privrednim društvima i upoznavanje javnosti sa realnim stanjem na tržištu. Privredna komora RS nastaviće pratiti sva dešavanja koja utiču na poslovanje privrede i Vladi Srpske redovno dostavljati informacije o problemima sa kojima su privrednici suočavaju, u cilju pronalaženja najboljih mogućih rješenja", naveli su iz Privredne komore RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije