Privreda

Višković: Predvidjeli smo inflaciju i povećali primanja

Višković: Predvidjeli smo inflaciju i povećali primanja
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Višković: Predvidjeli smo inflaciju i povećali primanja

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da su u Srpskoj povećane plate, penzije i borački dodatak, jer je Vlada Srpske predvidjela rast inflacije u prvom kvartalu ove godine.

"Nisu tačne tvrdnje poslanika PDP-a Jelene Trivić da Republika Srpska ima veliki rast prihoda na osnovu inflacije. Kada smo usvajali budžet i Ekonomsku politiku predvidjeli smo rast inflacije u prvom kvartalu ove godine i zato smo povećali plate, penzije i borački dodatak", rekao je Višković na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpke.

On je istakao da je od 1. januara iz Kompenzacionog Fonda Republike Srpske plasirano 43 miliona KM, od čega za poljoprivredu 25 miliona KM.

Kada je riječ o akcizama na naftu i naftne derivate i PDV-u, Višković je podsjetio da su Vlada Srpske i Narodna skupština kreirali zaključke i obavezali predstavnike Republike Srpske na nivou BiH da ova pitanja rješavaju.

"I sa akcizom, cijena nafte i naftnih derivata u BiH je najjeftinija u okruženju. I cijene gasa i električne energije su najniže i šta se može više očekivati od Vlade", rekao je Višković.

On je ponovio da Republika Srpska ima najviše zaposlenih od kada se mjeri ovaj indeks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije