Vizuelna umjetnost

Pred očima publike pejzaži u crtačkim i slikarskim tehnikama

Pred očima publike pejzaži u crtačkim i slikarskim tehnikama
Foto: Srna | Pred očima publike pejzaži u crtačkim i slikarskim tehnikama

U Galeriji "Sreten Stojanović" večeras je otvoren 15. Festival crteža i muzike, a tema ovogodišnje manifestacije je pejzaž u crtačkim i slikarskim tehnikama.

Učesnici su profesori kao mentori i studenti Akademije umjetnosti iz Banjaluke i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Sa Akademije umjetnosti u Banjaluci narednih dana pejzaže će crtati i slikati Đorđe Kasagić, Milana Mrakić, Nataša Bubalo, Ema Popović, Emilija Kopren i Maša Grmaš.

U Prijedor su na ovogodišnji Festival crteža i muzike stigli sa Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda Nikola Savić, Jovan Marović, Jovana Stančić, Đorđe Simić, Jovana Bojić i Jelena Janjić.

"Sve crtačke i slikarske tehnike su dozvoljene. Iz Beograda učestvuje petoro studenata, a svi oni završavaju master studije. Iskoristio bih priliku da se Prijedorčanima zahvalim na gostoprimstvu, gostoljubivosti i neverovatnom miru koji je bio prisutan kad god sam boravio u ovom gradu, a u Prijedoru sam već treći put", rekao je Desimir Denić koji je mentor studentima uz profesore Nenada Nastića i Milana Krajnovića.

Festival je, pored predstavljanja učesnika, otvoren džez koncertom poznate beogradske džez umjetnice Jelene Jovović koja je nastupila sa svojim kvintetom.

Po tradiciji koja prati ovaj festival, učesnici stvaraju pred očima publike, a nakon nekoliko dana rada slijedi izložba tih radova. Tako će biti i na kraju ovog festivala koji se završava 1. jula otvaranjem izložbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije