SP Qatar 2022.

Društvo

MUP RS: Građani da provjere rokove važenja dokumenata

MUP RS: Građani da provjere rokove važenja dokumenata
Foto: Ilustracija | MUP RS: Građani da provjere rokove važenja dokumenata

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS poziva građane da provjere rok važenja svojih ličnih dokumenata (lične karte, putne isprave i vozačke dozvole) i putnih isprava maloljetnih članova porodice, te na vrijeme, po potrebi, iste zamjene.

Upozoravaju da predstojeći period obično karakteriše znatno veći broj građana na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata.

Podsjećaju da je zakonski rok za izdavanje putne isprave je 30 dana, a lične karte 15 dana.

"Građanima je omogućeno je izdavanje putne isprave po hitnom postupku u roku od 72 časa po cijeni od 250 KM. U slučaju smrti člana porodice ili odlaska na liječenje u inostranstvo izdavanje putne isprave po hitnoj proceduri iznosi 50 KM", navode iz MUP-a.

Ističu da su građanima omogućili da posredstvom internet stranice (www.mup.vladars.net), android aplikacije  i viber čet bot aplikacije MUP Republike da pristupe SMS servisima putem kojih mogu da provjere podatke i dobiju obavještenja o trenutnom statusu ličnih isprava (lične karte, vozačke dozvole, putne isprave), te registraciji vozila, novčanim kaznama i uplatama, kao i kaznenim bodovima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije