SP Qatar 2022.

Hronika

Lopovi u BiH ne biraju plijen, odnosili sve što im se nađe pod rukom

Lopovi u BiH ne biraju plijen, odnosili sve što im se nađe pod rukom
Foto: NN | Lopovi u BiH ne biraju plijen, odnosili sve što im se nađe pod rukom

BANJALUKA, DOBOJ - Da lopovi nisu mnogo izbirljivi i da kradu bukvalno sve što im se nađe pod rukom pokazale su neobične krađe koje su se tokom godine redale u BiH, a na meti kradljivaca našli su se: ikone, kandila, suđe, projekti za brendiranje rakije, medalje, a da među lopovima ima i gurmana pokazale su krađe pečene jagnjetine.

Za rubriku vjerovali ili ne, u BiH je ove godine ukradeno i vozilo Hitne pomoći, ali i stablo koje je s korijenom iščupano iz dvorišta, a lopovi su odnijeli i baštenski alat kojim su se poslužili.

Naime, u sarajevskom naselju Marijin Dvor - Crni Vrh iskopano je i ukradeno drvo, a lopovi su očigledno imali i dobru kondiciju jer su iskopali veliku rupu kako bi se drvo izvadilo iz zemlje, natovatilo i odnijelo.

Nedavno je banjalučka policija uhapila R.S., B.Ć. i M.S., osumnjičene da su provalili u kuću u tom gradu, odakle su ukrali više ikona, mozaika, kandila, odjevnih predmeta, alkoholnog pića, posuđa, alata i mašina u vrijednosti oko 10.000 KM.

Terete ih da su u periodu od 29. maja do 6. juna iskoristili odsustvo vlasnika kuće u Banjaluci i nasilno otvorili ulazna vrata na kući, garaži i pomoćnom objektu i izvršili premetačinu, te ukrali više komada pravoslavnih ikona, mozaika, kandila, odjevnih predmeta, flašu alkoholnog pića te setove posuđa, alata i mašina.

Kada pomislimo da ne može biti neobičnije, Brčak koji je ukrao vozilo Hitne pomoći pokazuje da dovitljivost iskusnih lopova nema kraja.

Naime, u maju je bilo prijavljeno policiji da je po pozivu S.K. iz Brčkog tim Službe hitne pomoći došao na adresu, ali nakon ulaska medicinskog tima u kuću S.K. je ukrao njihovo vozilo. Ukradeno vozilo i osumnjičeni su ubrzo pronađeni u Modriči.

Još jedan nesvakidašnji slučaj desio se u Prijedoru, a Okružno javno tužilaštvo u tom gradu podiglo je optužnicu protiv B.R., koja ga tereti da je od jednog domaćina krišom "posudio" golf u koji je stavio ovcu i ovna koje mu je ukrao, pa kada ih je prodao vratio mu je automobil. Kada je uzeo golf, iz štale je prvo ukrao ovcu, težine oko 80 kg i vrijednu oko 250 KM, koju je stavio u vozilo i odvezao. Prodao ju je jednoj osobi za 80 KM. Nakon toga golfom se ponovo vratio do objekta istog domaćina, gdje je uzeo ovna iste težine i vrijednosti kao i ovca, stavio ga u vozilo, odvezao i prodao istoj osobi za 100 KM.

Policija u Laktašima uhapsila je Ž.M. iz tog grada zbog sumnje da je ukrao projekte za brendiranje rakije nakon što je provalio u kuću oštećenog na području opštine Laktaši, a tom prilikom je ukrao i zlatnu medalju.

Da među pljačkašima ima i gurmana pokazuje i lopov koji je uoči 1. maja opljačkao restoran u Rekavicama, kod Banjaluke. On je, naime, nakon što je obio aparate uzeo novac iz kase te zgrabio pečenu jagnjetinu iz kuhinje. To se lani desilo i u Kaknju, gdje takođe lopov nije odolio mirisu pečene jagnjetine te ju je ukrao iz ugostiteljskog objekta, kao i šest paketa svježeg pilećeg mesa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije