SP Qatar 2022.

Hronika

Osumnjičeni da su novcem od kriminala kupovali nekretnine i vozila

Osumnjičeni da su novcem od kriminala kupovali nekretnine i vozila
Foto: N.N. | Osumnjičeni da su novcem od kriminala kupovali nekretnine i vozila

BANJALUKA - P.D., J.D. i A.N. osumnjičeni su da su "oprali" više milona maraka tako što su novcem od kriminalne aktivnosti kupovali nekretnine i vozila.

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Tužilaštvu BiH  izvještaj protiv njih zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca.

Terete ih da su novac pribavljen izvršenjem krivičnih djela, odnosno novac koji je poticao od kriminalne aktivnosti koristili u privrednom ili drugom poslovanju i raspolagali sa istim.

"Prvoosumnjičeni j izvršio kupovinu nekretnina u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i kupovinu skupocjenih motornih vozila ukupne vrijednosti 3.807.949 KM. Drugoosumnjičena je izvršila kupovinu nekretnina u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i vozila čija je vrijednost 520.252 KM. Trećeosumnjičeni izvršio kupovinu nekretnina u Istočnom Sarajevu i  vozila putem osnivanja privrednog društva čija je ukupna vrijednost 559.440 KM", navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Kako saznajemo izvještaj je podnesen protiv Petra Dukića koji je "pao" u akciji "Transporter" te njegove supruge Jelene Dukić i Aleksandra Nikolića .

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije