Intervju

Asmir Avdukić u podcastu "Pogledi": Od djece moramo napraviti ljude pa onda sportiste

Asmir Avdukić u podcastu "Pogledi": Od djece moramo napraviti ljude pa onda sportiste
Foto: Nezavisne novine | Asmir Avdukić u podcastu "Pogledi": Od djece moramo napraviti ljude pa onda sportiste

Asmir Avdukić, golman, reprezentativac i trener, jedan je od prvih koji su prešli sportsku međuentitetsku liniju i koji nije priznavao nikakve podjele, a kako sam kaže, nikad nije imao predrasude i sve je posmatrao s ljudske strane.

Profesionalnu karijeru je počeo 1997. godine u Čeliku, a radost koju je donio navijačima banjalučkog Borca, posebno u šampionskoj sezoni, se i dalje prepričava.

Danas je trener banjalučkog Željezničar Sport tima i poručuje da  svi treba da se trude da od te djece naprave prije svega ljude pa onda sportiste.

"Djeca su neiskvarena, prazna ploča i ono što mi njima prezentujemo, škola, roditelji, treneri, to u većini slučajeva i prihvataju. Svi moramo da se trudimo da napravimo bolje ljude, a sportisti će biti onoliko koliko imaju talenta, koliko imaju sreće. Ali mi moramo da ih naučimo nečemu što je zdravo i što treba da cijene i poštuju", kazao je Avdukić.

Avdukić priča o svojim počecima, profesionalnim izazovima, dočeku u Bijeljini, gdje je bio u dva navrata i, kako je rekao, prihvaćen na najbolji mogući način i nije doživio nikada nijedan problem.

"U Bijeljinu se vrlo rado vraćam, tamo mi žive prijatelji", kazao je Avdukić.

Govoreći o Asmiru, voditelj Dragan Malić je, osim golmanskih uspjeha, apostrofirao prije svega njegovu ljudsku ulogu.

Portal "Nezavisnih novina" i Nes radio emitovaće podcaste "Pogledi" svakog ponedjeljka i petka, a u njima ćete moći da čujete stavove obrazovanih, elokventnih i uspješnih ljudi iz svih sfera javnog života.

O brojnim bitnim i aktuelnim temama, budućnosti, suživotu, izgradnji i očuvanju mira razgovaraćemo s našim sagovornicima iz oblasti kulture, sporta, politike, ekonomije te psihologije, a predmet našeg interesovanja biće i pitanja mladih i marginalizovanih grupa.

Pratite "Poglede" ponedjeljkom i petkom na portalu www.nezavisne.com i na Nes radiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije