Ljepota

3 koraka koja pomažu da sačuvate mladolik izgled

3 koraka koja pomažu da sačuvate mladolik izgled
Foto: Tumisu/Pixabay | 3 koraka koja pomažu da sačuvate mladolik izgled

Kozmetička industrija je danas toliko napredovala, da pomoću raznih preparata možete da se izborite s najrazličitijim problemima s kožom.

Ali, problemi koji su trajniji, poput znakova starenja koji se neminovno pojavljuju na koži, zaslužuju najviše pažnje i posvećenosti.

Pored osjetljive oblasti oko očiju, vrat je jedano od prvih mjesta koje podliježe promjeni u zrelim godinama.

Zagađenje, izlaganje suncu, gubitak kolagena, težak rad koji naši mišići vrata obavljaju dok podupiru glavu..., sve to doprinosi nastanku bora.

Bore ne možemo da spreijčimo, ali možemo da usporimo proces njihovog nastanka i da umanjimo efekte.

Koža dekoltea je izuzetno tanka i ne podržava je nijedan mišić. Samim tim, ova regija je nežnija čak i od kože lica. Slično je i sa regijom vrata, za koju je takođe neophodan poseban tretman prilikom njege.

Ukoliko želite da korigujete prve znake starenja i usporite nastanak novih, evo tri koraka uz koje će rezultati ubrzo biti vidljivi i postojani.

1. Vježbe

Da biste održali lijep izgled vrata i dekoltea, lagane i jednostavne vježbe su ipak neophodne.

Poljubac vježba:

Sjedite ispravljenih leđa. Podignite glavu tako da vam brada bude usmjerena ka plafonu sa zatvorenim usnama.

Postavite usne u formu kao da ćete poljubiti nekoga. Ponovite 10 puta.

2. Zaštita od sunca

Regije vrata i dekoltea posebno su osjetljive na štetan uticaj UV zračenja koje neminovno utiče na prerano starenje kože. Prekomjerno i dugotrajno izlaganje suncu dovodi do tamnjenja kože, njenog isušivanja i perutanja, a vrlo često i do pojave tamnih fleka.

Oštećene ćelije se teško obnavljaju, te je koži poslije izlaganja suncu neophodna dodatna njega koja podrazumijeva vraćanje balansa vlažnosti i masnoća u koži i tretiranje nastalih promjena i oštećenja.

3. Hidratacija

Jedna od karakteristika kože na dekolteu i vratu, osim što je vrlo tanka, jeste i to što nije bogata lojnim žlijezdama. Bez hidratacije, koža se suši i brže pokazuje znake starenja. Taj rok ćemo odložiti primjenom dnevne hidratantne kreme na ovim osjetljivim područjima.

(Ona.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije